Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Сектор отпадъци е един от важните компоненти на околната

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgСектор отпадъци е един от важните компоненти на околната
Коментари Харесай

Явор Божанков: Страната ни по документи е на челно място за екология в ЕС, но сами виждате дали е така наистина

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Сектор боклуци е един от значимите съставни елементи на околната среда поради здравето на жителите, само че и поради обезпечеността на промишленостите със първични материали. В същото време в Европа условията се усилват непрекъснато. Кризите, случаите, които следим непрекъснато, са логически резултат от зле ръководен бранш. В България този бранш е учреден главно на неистина, съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът Явор Божанков от БСП  по отношение на вота на съмнение към държавното управление през днешния ден.

Ако погледнем данните през 2017 година, България е била задължена да рециклира 35% от своите остарели гуми. В същото време гуми всеобщо се изгарят и се вкарва наказателна отговорност. Нещо куца. По отношение на преработването на пластмасови опаковки България е задължена да рециклира 22% от общото им тегло. Но България рециклира 66% и оставя зад тила си Финландия и Люксембург. Тук е мястото за овации. На първите места сме в класациите. Но това не дава отговор на истината. 

В една система, в която царува цялостна вакханалия е обикновено да има измами. Това е вратата, през която влиза нерегламентираният импорт и изгаряне, а надзор няма. У нас се рециклира сред 10 и 12 % и то от рециклируемите боклуци. Усилията на властта са ориентирани против светлия и законен бизнес, който е проверяван прецизно и непрекъснато. 

От друга страна всеки може да направи елементарен опит: Потърсете в Google - има хиляди разгласи за изкупуване на рискови боклуци. Сивият бранш е проведен. В съвсем всички обитаеми места има нерегламентирани сметища. Властта е ориентирана към светлия бизнес обаче. До 2016 разноските на България за ръководство на отпадъците като % от Брутният вътрешен продукт са 0.62,което е най-високо за Европейски Съюз. Дали това дава отговор на резултатите - въпросът е риторичен. 

Властта трансферира проблемите от централната към локалните управляващи. Това демонстрира неспособност ръководството да ръководи.  

В нито едно министерство не е светнала лампата, че нещо става, съобщи депутатът. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР